MONTAREA MOBILIERULUI

   1). Primul pas este să verificaţi dacă sunt toate coletele. Numărul lor este scris pe pachet, pe o etichetă albă.

   2). Aduceţi coletele în camera unde urmează să fie montată mobila pentru a nu fi nevoiţi să o căraţi după. Ea este evident mult mai greu de deplasat montată decât în colete separate. În plus, dacă o mutaţi montată, riscaţi să nu mai încapă pe uşă sau să o zgâriaţi.

   3). Deschideţi-le pe rând, începând cu pachetul nr. 1, urmând şi celelalte. Aveţi mare grijă când taiaţi ambalajele, pentru a nu zgâria mobila. Nu vă grăbiţi.

   4). Scoateţi schiţa de montare împreună cu pungile cu şuruburi.

   5). Citiţi cu atenţie schiţa şi vedeţi dacă aveţi în casă toate uneltele necesare înainte de a vă apuca să montaţi. Recomand ca pe lângă lipiciul care vine în colet, să mai cumpăraţi un borcan cu lipici pentru lemn, pentru a fi siguri că ajunge. Personal îmi place să îl aplic mai generos, cât să nu dea pe afara dar să îmbrace bine găurile înainte de a pune piesele. E bine să aveţi şi o cârpă curată lângă voi, în caz că vă transpiră mâinile când înşurubaţi. De asemenea, recomand lavete din hârtie pentru a şterge excesul de lipici, dacă se întâmplă.

 6). Pe cartea de instrucţiuni de montare se estimează timpul însă din experienţă vă recomand să îl dublaţi, pentru a nu vă grăbi. Numărul de persoane prezentat în carte este de ajuns pentru o montare bună însă dacă aveţi mai multă lume care vrea să ajute, nu are ce strica, atâta timp cât fiecare respectă instrucţiunile şi se lucrează pe etape bine coordonate. Aveţi mare grijă să nu fie în preajmă copii sau animale de companie, pentru a evita accidentarea sau joaca cu piesele.

   7). Scoateţi piesele de mobilier şi identificaţi-le. Vedeţi care sunt tipurile de şuruburi. Puneţi şuruburile pe categorii. Începeţi în ordinea arătată în carte. 

   8). Nu trântiţi mobila şi aveţi grijă să nu o zgâriaţi, dar şi să nu loviţi alte obiecte din cameră. Nu ţineţi lângă voi obiecte fragile sau pline cu lichide, cum ar fi vaze sau căni. Puneţi fiecare piesă peste covor sau un carton.

   9). Verificaţi de două ori dacă este piesa şi şurubul corect, pentru a vă scuti de muncă suplimentară sau chiar de stricarea pieselor dacă ele sunt alăturate greşit. Ele se pot verifica prin măsurarea lor şi prin compararea formei şi a găurilor prezente în ele.

   10). De obicei lipiciul de lemn se usucă repede, de aceea puteţi să folosiţi mobila după montare. Cel mai bine însă este să o lăsaţi să se usuce pentru câteva ore.

    Astfel v-am prezentat sfaturile mele esenţiale pentru montarea corectă şi eficientă a mobilei. Dacă le veţi respecta, lucrurile vor decurge mai uşor.

    Nu uitaţi să păstraţi cartea de instrucţiuni într-un loc de care să vă aduceţi uşor aminte. Nu o aruncaţi pentru că puteţi avea nevoie de ea dacă o să demonataţi vreodată mobila. Personal experienţa montării mobilei a fost una pozitivă, devenind o activitate în familie.

    Daca aveţi întrebări, firma noastră vă stă la dispoziţie cu consultanţă înainte şi după comandă.