Însă există şi designul în care ele sunt două camere diferite, aşa cum este dining room-ul din mobilierul Elise. Azi o să ne concentrăm pe exemple din ambele categorii.

ALEGEREA MOBILIERULUI PENTRU LIVING ROOM

 

    Prima etapă este să ne gândim la cât spaţiu avem şi la cum vrem să împărţim livingul: dacă nu facem sală de mese, atunci alegem o gamă care nu are neapărat masă şi scaune în set. Dacă vrem şi dining room, atunci ar fi bine să alegem o colecţie de mobilier care include aşa ceva, pentru un stil unitar. Fiecare piesă de mobilier trebuie gândită astfel încât să încapă alături de celelalte şi în acelaşi timp să rămână un spaţiu de mişcare corespunzător între ele. Acest lucru se poate realiza uşor măsurând camera, notând dimensiunile mobilierului şi făcând o schiţă cu un calcul simplu.

    După decizia de a avea sau nu o sală/ zonă de mese, trebuie să alegem stilul mobilierului:

  •     Linii minimaliste moderne cum este mobilierul ........ sau linii clasice precum în colecţia de mobilier ..........

LIVINGUL SIMPLU FĂRĂ DINING ROOM

   Setul de bază are:

  •                      - bibliotecă (pentru colecţia de cărţi şi reviste)
  •                      - masă joasă pentru cafea (perfectă pentru conversaţii cu oaspeţii sau pentru un ceai comfortabil)
  •                      - fotolii
  •                      - canapea

     Se poate adăuga o comodă pentru TV. De asemenea, dacă pereţii sunt foarte goi, este recomandat să puneţi câteva rafturi. Pe ele pot fi aranjate tablouri, vaze, bibelouri etc. pentru a completa designul camerei. Fiecare element trebuie să arate personalitatea d-voastră.

LIVING PLUS DINING ROOM

   La setul de bază de mai sus se adaugă: 

                                - masă (destul de mare pentru cel puţin 4 persoane, ideală pentru cina

                                - scaune în set cu masa

                                -argintar (o piesă de mobilier elegantă, în care se etalează vesela deosebită şi argintăria)

                                -dulap de vase (pentru a depozita restul veselei) 

    Alte aspecte de care trebuie să ţinem cont în alegerea mobilierului pentru living este culoarea. Albul lemnului denotă eleganţă şi face o cameră să pară mai mare, mai aerisită. Are avantajul că i se potriveşte orice culoare de perete. El însă se murdăreşte mai repede, având nevoie de o mai mare grijă la pete şi zgârieturi însă poate fi revopsit cu produse speciale la nevoie. Maro-ul, nuanţele de gri sau negrul în mobilier sunt de asemenea elegante, însă ele sunt mai sobre, potrivite pentru un interior mai formal.

    Canelurile denotă un stil clasic, în timp ce mobilierul mai minimalist este mai modern. Totuşi trebuie să reţinem că stilul clasic nu este deloc sinomic cu demodat, ci este un stil atemporal, deosebit. Ceea ce contează este să simţiţi că vi se potriveşte, că vă place vizual.

    În concluzie, cu ajutorul sfaturilor de mai sus, nu vă rămâne decât să descoperiţi colecţiile de livinguri alături de preţurile aferente şi să vedeţi care este perfectă pentru voi.