Cum sa ai loc in casa MobilaOK - Mobila OK

"Cum sa ai loc in casa" de Lu Wei - analiza completata de experienta noastra personala

"Imbunatarirea standardelor de locuit"

 

     Cei mai multi dintre noi echivalam cuvintele de mai sus cu:

” -Eu ar trebui sa ma mut  într- o casa mai mare"

     Dar e mai bine oare sa stai într-o casa mai mare?

Am prieten care cred si-a raspuns succint la asta intrebare

         "-Ne-am mutat, în sfârsit! E putin mai mare, dar nu-mi dau seama de ce e la fel de multa dezordine si  inghesuiala!"

     Imbunatatirea standardelor de locuit nu înseamna doar sa schimbi partea  fixa , zona, dimensiunea casei, numarul de dormitoare si de bai , trebuie imbunatatit  si „coeficientul de locuire" odata eu schimbarile fizice."

     ln loc sa fim deprimati ca nu ne permitem o casa mai mare, de ce sa nu luam lucrurile in propriile mâini si sa gasim modalitati de a ne schimba în bine pe noi însine  si de a îmbunatati felul in care ne raportam la propria casa.

     Acest adevar simplu va permite, tie si familiei tale, sa resimtiti cu adevarat o imbunatatireire a standardelor, fara sa treceti prin stresul  si cheltuiala de a va muta in alta casa.

In  concluzie as spune ca ai nevoie de spatii de stocare cu destinatie precisa.

     Comode cu sertare pentru lucruri de mici dimensiuni, dulapuri cu polite pentru hainele medii,impaturite si bara de haine pentru camasile de pe umerase.La bucatarie,exista separatoare in interiorul sertarelor si dulapuri verticale cu destinatie precisa pentru alimente.Ordonarea lucrurilor ajuta psihicul sa fie mai FERICIT.

"Designer rezidential"

 

     Ce face un designer rezidential ?

Ei bine, la suprafata el, face tot ce tine de locul unde stau oamenii:

creaza cladiri rezidentiale si aranjamentele lor spatiale interioare.

    Concepe un plan decorativ si pozitioneaza mobilierul. Uneori alege chiar draperii si alte tapiserii.

Face tot ce ii sta in putere sa le ofere proprietarilor solutia cea mai buna.

    Totusi ,este  ceva ce nu poate face: nu poata sa-ti ia vreodata locul si satraiasca in casa ta.

Cand merge in vizita la proprietarii in casa carora le-a proiectat, este mereu uluit de felul in care doua apartamente identice pe plansa de desen, ajung sa fie diferite ca de la cer la pamant dupa ce oamenii se muta in ele.

    Aceste case au exact aceeasi schita  si aceleasi decoratiuni, dar pentru ca sunt locuite de oameni diferiti, ajung sa aiba foarte putine in comun.

Sa spunem ca apartamentul conceput e cotat cu nota 6 din 10. Daca  creste la 9 sau scade la 4 tine exclusiv de coeficicntul de locuire .

    Designerii creeaza o resedinta  semiterminata pe baza careia tu iti creezi propria casa, unica si completa.

     In concluzie alegerea mobilierului in armonie cromatica  cu accesoriile   (perdele, draperii,cuverturi, perne, covoare) face sa creasa nota de la 6 la 10 de cele mai multe ori.Culorile calde traiesc in simbioza cu culorile pamantului: verde, maro, gri.Rezultatul nu poate fi decat unul pozitiv.

"Esti proprietarul casei?”

   Sunt sigura ca tuturor ni s-a pus aceasta intrebare.Mai ales daca si tu, ca si mine inca n-ai ajuns la 40 de ani. Mai ales daca si tu ca si mine , te-ai mutat intr-un oras mare unde sa stai dupa terminrea studiilor la facultate.

   Ca arhitect specializat in design rezidential, aud in fiecare zi discutii despre cumpararea unei case. Vad cum vietile oamenilor se invart cu totul in jurul faptului de a deveni proprietari. Eu insami cunosc bucuria  si suferinta de a avea un bun imobil.

          „- Ne casatorim, dar nu ne permitem sa cumparam o casa - va trebui si ne inchiriem una.

           - Nu -mi permit ceva mai mare, doar un apartamem mic cu doua camere.

           - Poate ca o sa cumpar la anul, ca sa vina si parintii mei sa stea cu mine.”

   Sunt sigura ca visam cu totii sa avem propria casa. Si, in acest scop,multi dintre noi muncim o viata intreaga - purtand cu stoicism pe umeri povara unei ipoteci pe 30 de ani. Totusi te-ai oprit sa te intrebi ce anume doresti mai exact sa detii? E doar apartamentul in sine, fizic? Asta e o cochilie de ciment gri.

                             Nu e ACASA!

   Soarele se revarsa prin fereastra, facand sa luceasca suprafata curata a podelei. Plantele de langa canapea sunt verzi si le merge bine. Deliciosul miros al micului dejun pluteste prin aer... Asta-i casa la care ai visat si dupa care ai tanjit, nu-i asa?

   Deci indiferent daca esti proprietar cu acte in regula sau doar un simplu chirias poti sa iti faci un CAMIN =ACASA din „locuinta cu 4 pereti” in care stai, prin simplul fapt ca o amenajezi cu lucruri dragi tie, cu obiecte care au valoare sentimentala sau piese de mobilier primite in dar de la partinti sau prieteni ca dar de nunta.

"Batai de cap in casa" 

    „- Nu e suficient spatiu pentru toate acestea...

         - Nu avem niciodata suficient loc unde sa le punem pe toate!

         - Casa asta e prea mica pentru noi.”

    Cu cativa zeci de ani in urma, cand China nu era prospera, foloseam pentru casa sintagma:

 „Patru pereti despuiati"   pentru a descrie saracia in care traiau multi. Tot, in lumea materialismului omniprezent din ziua de azi, multe locuinte

"dau pe dinafara de lucruri” , dar se simt de fapt mai sarace decat in acele vremuri de saracie lucie.

    Cand merg in vizita in casele pe care le-am creat, ma tot intreb: de ce apartamentul nu-si poate implini adevaratul sau potential? Cum de ajunge mereu sufocat de dezordine? Fiecare casa in care intru pare „sa dea pe dinafara de lucruri”. Dureroasa realitate este ca ne permitem sa cumparam tot ce dorim. Cu exceptia casei in care locuim.

    In fiecare casa, oameni si lucruri coexista sub acelasi acoperis. Daca lucrurile nu sunt ordonate adecvat, ajung sa-i sufoce pe oameni. Un apartament conceput sa fie o casa de oameni se transforma intr-un depozit de lucruri.

   Asta e cea mai grea incercare la care suntem supusi in relatia noastra cu casa.

   Singura cale de a rezolva acest conflict e printr-o depozitare organizata.

 

Comentarii (0)

Produs adăugat la lista de dorințe