Martie 2022 - MobilaOK - zilnic idei și sugestii de la Eugen Hădan

04.03.2022

Cănd îți amenajezi casa,scopul tău trebuie să fie un ambient general care să te relaxeze. Folosește-te de toate mijloacele necesare pentru a ajunge la rezultatul dorit. Cum afli care-i ambientul care te relaxează pe tine? Simplu. Identifici locurile din casă in care iți petreci cel mai mult timp? (TOP 3) Instantaneu vei răspunde: dormitorul! Da,dar e un răspuns general. De fapt e patul...iar dacă te gândești si mai bine este salteaua,perna si plapuma. Maximizează marimea patului,cumpără-ti salteaua cea mai potrivită pentru tine si acorda timp pentru a testa mai multe tipuri de materiale pentru perna si plapuma ta. Dacă treci de acest subiect,mergi la urmatoarea poziție din top și răspunde in profunzime. Rămâi relaxat,așa vei fi mai productiv!

Te-ai trezit in locul potrivit? Îți petreci viața în locul potrivit? Crează-ți locul ideal prin urmatoarele metode concrete: 1. intrerupătoare si prize în mai multe poziții,depasarea până la ele sa fie cât mai scurtă 2. ai lumina corecta acolo unde lucrezi,citești,gătești sau meditezi? Adaugă surese suplimentare unde este nevoie. 3.posibil să fi auzit de 5S,fundația oricărei firme de succes. Citește in amănunt pașii si pune-i în practică chiar în casa ta. La mine nu a fost nevoie,cineva din familie a facut o injecție cu 5S la naștere. a)identifică și elimină lucrurile pe care nu le mai folosești acum sau in urmatoarele 12 luni b)stabilește un loc pentru fiecare obiect din casa ta c)adaugă in casa ta spațiile necesare pentru o stocare optimizată d)pune lucrurile la locul lor,exact cum ai prevăzut e)periodic rearanjează zonele de stocare si amintește-ți de punctul a) Ți-am spus.....sau nu ți-am spus?(Doru O.D.)

05.03.2022

06.03.2022

Simplifică prin modernitate. Când vrei să-ti mobilezi casa,gândește-te cum vrei să fie la tine acasa peste 10-15 ani. Destul de ușor vei identifica zonele în care mobila trebuie eliminată sau modificată. Fă-ți un plan final și începe să-l pui în aplicare treptatîn funcție de bugetul disponibil. Dar amenajază cu planul în față.Planul casei tale peste 10 ani. Fără un plan vei ajunge să adaugi obiecte diverse care nu vor crea acea linie cromatică care te definește și de care ai nevoie pentru relaxare. Relaxează-te prin amenajarea potrivita,amenajează relaxându-te!

Percepția ta despre o casă este total diferită de a mea și așa ar trebui să rămână și după ce discutăm. Eu doar trebuie să-ți prezint mai multe versiuni despre aceiași viziune finală,iar tu trebuie să nu renunți la geometria si cromatica care te fac să te simți bine și care te definesc. Hai să facem o înțelegere preliminară: produc și vănd mobilă pentru tine,mai devreme sau mai târziu tot tu vei fi cel care va simți nevoia să ai ce ți-ai dorit,nu ce ți-am spus eu că ai nevoie. Așa cred că ar trebui sa înceapa o discuție despre amenajare și achiziție de mobilier. Realitatea este mult diferită,tu ai nevoie de preț si nu de mobilă,eu am nevoie de rulaj si nu de utilizatori ai produselor mele. Ce poți să faci pentru a schimba această abordare? Caută un partener pentru amenajarea casei tale,nu doar un vânzător. Cum poți ști ce rol joacă cel din fața ta? Vei ști încă din primele 3 minute,te ascultă și vrea să afle cât mai multe lucruri despre tine și viziunea ta sau vorbește doar el și îți prezintă produsele lui înainte de a identifica unde și daca ai nevoie de ele. Relaxează-te prin amenajarea potrivita,amenajează relaxându-te!

07.03.2022

08.03.2022

La multi ani!

Azi este depre voi,femeile. Despre primavară și iubire. Voi sunteți veriga sensibilă din casă când vine vorba despre amenajare și din acest motiv de fiecare dată definesc mobilierul împreună cu femeia care va locui acolo. În cazuri exceptionale o a doua femeie își face simțită prezența în aceiași casă și atunci e nevoie să țin cont și de părerea ei. Am ignorat acest detaliu la una din amenajările mele și am multe de povestit. A fost cea mai bună lecție despre amenajare și utilizator final pe care am trăit-o. Cine folosește mobilierul comandă detaliile.Bărbații nu intră în această categorie,ei folosesc ceva gata definit. În amenajări este 8 martie permanent. Doar despre ele! Relaxează-te prin amenajarea potrivita,amenajează relaxându-te!

Toate casele vibrează,transmit energia utilizatorului,energia cu care acesta le amenajează.

De ce să faci modificări în casă? De ce să dai un suflu nou? Casa ta va zâmbi din nou,vei simți si tu acest lucru,o vor simți și cei care îi vor trece pregul. Tu când ai zâmbit ultima data cu adevărat? Cu siguranță vei zâmbi după ce faci schimbări în casă,vei zâmbi pentru ca cineva tocmai îți transmite că este fericit.E casa TA.

Relaxează-te prin amenajarea potrivită,amenajează relaxându-te!

09.03.2022

10.03.2022

Atunci când ai găsit acel obiect pe care l-ai căutat peste tot prin casă sau birou, pune-l în primul loc în care ai început căutarea.

Acela este, de fapt, locul pe care mintea ta îl asociază cel mai ușor cu obiectul pe care îl căutai. Iar data viitoare când îl vei cauta, îl vei găsi din prima.

(un sfat bun de la Razvan Cazanescu)

Stresul este bun. În doze mici. Când ești stresat,creativitatea ori se estompează ori te face să-ti depășești prejudecățile și să fi genial. Când amenajezi,adaugă doze mici de stres prin impunerea unor termene limită. Fi sever cu tine,ține cu dinții de aceste termene. Asta te va obliga să stai mult mai puțin atunci când decizi ceva. La început am vrut să fiu genial de amabil si dădeam zeci de variante clienților pe o anumită tema. Eronat. Erau așa bulversați incât decizia nu era luată și pierdeam o grămadă de timp să identificam versiunea finală. Acum sunt mai eficient și clienții mai focusați. Au de ales din maxim 4 versiuni. Dar secretul constă în discuțiile preliminare,acele schimburi de idei în care identific preferințele fără sa prezint eu variante,doar ascult și sunt atent la nuanțe.

Lăsați clienții să vorbească! Iar tu,amenajează ascultând.

11.03.2022

12.03.2022

Ce au în comun TOATE casele? NIMIC!

Chiar dacă casa ta nu este unică, nu are ceva în comun cu TOATE celelalte. Adică există cel puțin o casă diferită complet de a ta.Și ăsta e cel mai bun lucru cu care ne mândrim. Suntem tare diferiți.

Nu-ți fie teamă să ți-o amenajezi diferit de celelalte. Nu-ți fie teamă să ceri designerului lucruri noi,diferite de ce ai văzut până acum.

Nu-ți fie teamă că vei fi judecat. Pune periodic în casa ta câte un obiect inedit,ceva care se potrivește atunci cu starea ta.

Și DA,elimină-l dacă e nevoie,dacă starea ta se schimbă.

Făcând asta,vei ajunge să vibrezi cu obiectele din jurul tău și vei putea sa-ti schimbi conștient starea dacă aduci intenționat un lucru nou în casă.

Ai prins ideea! Trăiește permanent în prezent!

13.03.2022

Vreau mobilă sau vreau să-mi rezolv anumite nevoi?

Cu toate că este clar răspunsul,majoritatea oamenilor știu că au nevoie de mobilă insa nu știu ce nevoi le rezolvă acest demers.

Primează nevoia de a fi mai sus față de ceilalți. Și adaugă lucruri în casa lor fără să răspundă la următoarele întrebări:

1.cine folosește acel mobilier,cât timp dintr-o zi și care-i stilul lui de viață?

2.spațiile de stocare reprezintă maxim 20% din volumul total al încăperii unde vor fi plasate?

3.daca la pct.2 răspunsul este NU,atunci cum se poate optimiza acest lucru?

4.căile de acces au minim 70 cm lațime?

5.obiectele pe care se va sta culcat sau așezat sunt cele potrivite pentru utilizatorul lor? ați testat înainte de a cumpăra tipurile de saltea,canapea,scaun sau fotoliu?

6. cromatic și volumetric am creat un proiect și l-am validat cu utilizatorul final?

7.accesoriile,electronicele,decorațiunile vor avea spațiu suficient in/pe noul mobilier?

8.după ce am un plan concret de amenajare,am și lista obiectelor pe care trebuie sa le cumpăr. Am verificat să fie TOATE disponibile la furnizori,la calitatea și termenul de livrare dorit?

9. am spațiul necesar pentru a ajunge cu mobilierul în locul lui de destinație? ușile de acces,zona de montaj,înalțimea camerei,obstacolele din vecinătatea mobilierului - îmi permit să ajunga în siguranță pe poziția finală?

10. am calculat bugetul TOTAL,in scris,fără sa fac doar presupuneri de costuri și fără să am oferte concrete de preț?

Dacă doar citești aceste întrebări vei avea o altă abordare când vine vorba despre mobilă.

Cumpără informat,amenajează calculat.

14.03.2022

Mai sunt 5 săptămâni până la Pastele catolic si 6 până la cel ortodox. Intrăm în panică?

Mulți români își doresc să aducă ceva nou în casa lor și Sărbătorile Pascale sunt un termen limită bine definit. Vor să se întâmple minuni și pentru ei,tâmplarii și cei din construcții trebuie să-și depășească standardele pentru a se încadra în aceste termene.

Inevitabil se petrec două fenomene complementare: - cresc prețurile artificial,cererea fiind foarte mare este normal să profite de acest fenomen tot lanțul de producție - patron-furnizori-angajați - calitatea lucrarilor/produselor scade,graba de a le realiza în timpul cerut duce sigur la o calitate mai slabă

Amenajează cu răbdare și conștient că viața continuă și după.

De fapt ăsta e si mesajul principal al acestei sărbători.

15.03.2022

Șirul cu beculețe,un gazon sintetic,2 scaune și câteva ghivece cu flori...o nouă stare de spirit,o altă perspectivă.

Vorbește despre tine.

Nu-i musai să strigi în gura mare ce și cum...doar schimbă locul în care trăiești.

Automat ceilalți vor ști că ți-ai lăsat amprenta.

Și vor avea trăiri,poate de admirație,invidie sau compasiune. Nu contează!

Amenajează pentru tine!

Comentarii (0)

Nici un comentariu inca
Produs adăugat la lista de dorințe