Functionalitatea pe care o plătești dublu

Cumpără o singură dată funcționalitățile de bază

Când am coordonat primul proiect de implementare produse IKEA pe fluxul de producție de la Sovata am trăit una din cele mai interesante lectii despre atentia le detaii.

Prindeam de un element de lemn, o feronerie metalica și șurubul folosit trebuia sa ramana infiletat în peretele metalic al acelui element. 

Eram bucuroși ca avansam cu implementarea pana la realizarea lotului de probă,2000 de colete reprezentau testul de validare înainte de producția de serie.

Totul decurgea conform planificării, ajungem la linia de ambalaj și constatăm ca șurubul de care vorbeam nu ajunsese de la furnizor. Era un surub similar cu ce foloseam noi în mod curent,fără sa stau pe ganduri am decis să -l înlocuim pentru a nu bloca fluxul.

A doua zi aveam intalnirea de test și analiza cu tehnicianul IKEA, urma sa testam prin montaj mai multe produse.

Rulez în minte diverse scenarii pentru a putea depăși mai ușor anumite situații, însă niciodată nu mi-aș fi imaginat ca acel surub va fi cel care va duce la dezambalarea celor 2000 de colete.

Am invatat în acea zi despre detalii minore și functionalitatea de care are nevoie utilizatorul.

Acum transpun  în practică de execuție a bucatariilor la comanda aceste cunoștințe dobandite prin eșecuri și teste.

Cand m-am apucat sa fac bucatarii la comanda am analizat  oferte de preț făcute de diverse firme pentru a putea defini o structura de ofertare similară și pentru a vedea ce e nevoie sa pui în acea oferta incat sa fie cat mai concisă dar și detailiata în același timp.

În multe oferte am văzut feronerii cu functionalitati extreme, feronerii de top cu cele mai mari preturi. Nu-i nimic greșit, doar ca mă așteptam sa existe și versiuni în care clientul poate vedea un preț cu feronerii care oferă o functionalitate la o treaptă inferioară, diferențele de preț sunt semnificative.

Va dau un exemplu simplu,o glisiera TANDEM de la BLUM.

Iar diferenta dintre parțial și total este de aproximativ 8 cm, am observat ca unele persoane nici nu sesizează aceasta diferenta, altora cand le arată un exemplu  îmi spun clar ca pentru ei nu conteaza,nu vor stoca ceva așa de mic incat sa nu fie găsit în partea vizibilă.

La o bucatarie unde se folosesc 6 glisiere de acest fel se pot castiga 409.8 lei.

Scrie-mi in comentarii daca aceasta informatie ti-a fost utilă și daca ai vrea sa mai primești și altele asemănătoare.

Găsești minicursul gratuit pe https://eugenhadan.ro

Comentarii (0)

Produs adăugat la lista de dorințe